“Svi čekamo koji će od nas prvi umrijeti”

Skidanje kilograma MMA boraca predstavlja zaista brutalan proces i mnogi se nađu na ivici između života i smrti.

Često smo svjedoci kako borci zbog skidanja velikog broja kilograma završe u bolnici umjesto u oktagonu, a MMA organzacije za sada nemaju pravo rješenje za ovaj problem.

Kevin Lee, UFC borac lake kategorije, smatra da će uskoro doći i do smrtnog slučaja, ako se ovakva rezanja kilograma nastave.

“Svi znamo da je rezanje kilograma veliki problem, ali niko ne nudi rješenje. Kao da svi čekaju koji će od nas prvi umrijeti. Neko treba napraviti prvi korak jer gore od ovog ne može”, rekao je Lee za MMA Fighting.

UFC je najavio ranije da će se uvesti dodatne kategorije kako bi se problem skidanja kilograma riješio, ali odjednom su izgubili želju za takvim opcijama.

Lee je uvjeren kako treba ukinuti kategoriju do 77 kilograma i uvesti kategorije do 75 i 79.5.

“Svi žele nove divizije. Ukoliko možemo učitini da sve ovo bude sigurnije, a ujedno i poštenije, ja sam prvi za tako nešto. Želim se boriti s ljudima koji su moje veličine i bez da prije borbe moram sam sebe ubijati. Lako se sve može riješiti jer postoji dosta boraca koji mogu popuniti kategorije. Bojim se da će se smrt dogoditi ako se ne povuku neki pravi potezi. To nije šala i ozbiljna je stvar i naše zadravlje je na kocki”, rekao je Lee.

Lee se borbi u lakoj kategoriji do 70 kilograma, ali van oktagona njegova kilaža ide daleko iznad 80kg i uvijek je u velikim problemima kada treba skinuti kilograme.

 

Sarajevo i Željezničar saznali moguće rivale u 3. pretkolu Evropske lige0

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...