Ministrica civilnih poslova BiH Ankica Gudeljević zamolila je građane da vjeruju u mjere koje u vezi s koronavirusom preduzimaju svi nivoi vlasti u BiH.

Konstatiravši da virus ne poznaje ni zemlje niti granice, Gudeljević je podsjetila da su u cijeloj BiH usaglašene jedinstvene mjere za postupanje, saopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

Apelirala na poštivanje preporuka i mjera koje su preduzele vlasti.

– Svjesni smo da je samoizolacija veoma teška. Apeliram na savjest svih onih kojima bude određena samoizolacija, da je poštuju – istaknula je Gudeljević.

Posebnu poruku uputila je mladima, navevši da, ukoliko ne poštuju mjere i preporuke, virus mogu prenijeti svima, pa i onima koje to može koštati života.

Ministrica civilnih poslova naglasila je da je ova situacija test za sve, da rade profesionalno i u službi čovjeka.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Svi građani trebaju vjerovati u mjere koje preduzimaju vlasti u BiH / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.