Sloboda je jučer u utakmici devetog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine poražena u Doboju kod Kaknja od Mladosti rezultatom 2:0. Tuzlanski klub već duže vrijeme nalazi se u mnogobrojnim problemima, a o svemu tome oglasio se i jedan od najiskusnijih Slobodinih igrača Perica Ivetić. 

On je na Instagramu objavio “story” i otvorio dušu, a podržali su ga brojni saigrači tako što su podijelili napisano.

– Tuzlo, probudi se, krajnje je vrijeme. Ovi momci zaslužuju više i bolje, sramno je da ovako nezaštićeni idemo na utakmice, da piša po nama ko stigne, a klub smo koji slavi stogodišnjicu. Svi šute, svi se sklanjaju iz straha i boje se za sebe i svoj status, ali ja ne mogu da šutim i neću. Volim ovaj klub i grad te ću sutra otići iz njega, ali ne mogu da ne kažem ili bar upozorim da Slobodi treba pomoć sada. Ne za 10, 15 ili 20 dana, već sada. Sutra i poslije će biti kasno –  napisao je Ivetić.

Slobodin defanzivac je potom napomenuo kako klubu predstoji težak raspored.

– Igrači su potrošeni, fizički, psihički, mentalno, ovo kažem iz iskustva. Sa sportske strane i nogometne, ljudi su umorne glave i gubi se fokus. Ne traži se alibi i nije se tražio za ono što je bilo i ono što dolazi, ali krajnje je vrijeme da krene na bolje. Tuzlo zadrhti, zagalami i ujedini se kada je najteže. Sloboda 1919, ispred svih nas – poručio je Ivetić.Izvor vijesti: Avaz.ba / azra.ba