Nostalgija za devedesetima danas kreće u petu brzinu, zahvaljujući rimejku kultne serije “Beverly Hills 90210” koja na TV Fox kreće u potragu za nekom novom publikom. Zasad je planirano šest epizoda, o kojima će zavisiti hoće li nova verzija dobiti cijelu sezonu ili ostati tek mali podsjetnik na televizijski fenomen koji je obilježio generacije.

Najavna špica muzikom, kadrovima i temom udara upravo na nostalgiju.

-Htjeli smo oživjeti onaj osjećaj koji imamo kad se nalazimo s dragim i poznatim ljudima. Osjećaj porodice- rekla je Gabrijel Karteris koja je u originalu igrala štreberku Andreu.

Kabrijel Karteris, Šenon Doreti, Dženi Gart, Brajan Ostin Grin, Džeson Prisli, Tori Speling i Ian Ziering glavni su glumci nove verzije “Beverli Hilsa”. Iz originalne postave nedostaje samo Luk Peri, koji je ove godine preminuo od posljedica moždanog udara. Njemu će, najavljuju glumci, biti posvećena cijela jedna epizoda.

-Nisam imala namjeru glumiti u ovom rimejku, ali kad je Luk umro, pogledala sam stvari iz druge perspektive. Ovo radim njemu u čast- rekla je promovišući novu seriju Šenon Doreti, koja je originalni “Beverli Hils” napustila nakon tri sezone i ostala na glasu kao teška i problematična saradnica.

U seriji ju je tada zamijenila Tifani Amber-Tesen i ostala u glavnoj postavi sve do završetka emitovanja 2000. godine. Ipak, u rimejku nije pozvana, što je prije nekoliko dana i potvrdila.

-Moj raspored je pun, a njima želim svaku sreću– izjavila je na Netliksovoj promociji.

Glumci će u seriji zapravo igrati sami sebe, a ne likove koji su ih proslavili. Serija je zamišljena kao svojevrsna parodija na njihove živote pa će tako, primjera radi, Tori Speling i u novoj seriji imati novčane probleme (nadaleko je poznato da je glumica u stvarnom životu bankrotirala nekoliko puta).

Promovišući seriju Dženi Gert priznala je dugogodišnja nagađanja o velikom animozitetu između nje i Šenon Doroti. Osim što su rivalke bile u seriji, nisu se podnosile ni na setu.

-Jednom smo se toliko posvađale da smo izašle i potukle se, a razdvajali su nas muške kolege– priznala je Dženi u emisiji “Watch What Happens Live”.

Izvor vijesti: Šejla Lilić / azra.ba