Trenutna situacija u Bosni i Hercegovini koju prati uznemirena politička scena države izazvala je burne reakcije u svijetu. Jedna svjetska, a naša, poznata spisateljica Amra Šabić El Rayess objavila je svoje mišljenje o pomenutom. Pročitajte nadasve zanimljivo viđenje situacije iz ove perspektive, obratite pažnju na svaku riječ.

“Dragi Moji,
Javljate se privatnim porukama jer ste zabrinuti za stanje u Bosni i Hercegovini i na Balkanu radi ekstremnog ponasanja korumpiranog milorada dodika koji bi radi svog politickog opstanka, kad bi mogao, prodao ne samo BiH nego i one koji su ga izabrali. Na njegovu zalost, BiH ne ide nikuda, nego ostaje svoja na svome. Nema Bosanke niti Hercegovke, a tako ni Bosanca niti Hercegovca bez obzira na etnicku pripadnost koji bi zeljeli rat, glad i ubijanje, a ja licno mogu reci za sebe, da mozete biti sigurni da radim non stop da odradim sve sto je u mojoj moci da svaki dodikov poziv na rusenje BiH bude jasan onima koji su veliki prijatelji Bosne i Hercegovine. dodik je obicni pijun kojeg drugi guraju na tanak led u nadi da destabiliziraju i Balkan i Evropu.
Znajte da kad cutim da najvise radim, i to od srca i sa divovskom upornoscu i snagom. Koliko zelim mir i srecu svojoj djeci toliko zelim miran san svakom bosansko-hercegovackom djetetu i svakom od vas. Mirno mi spavajte i ne obracajte paznju na avlijanera koji laje.”

Izvor: mojcazin.ba