Sigurno ste se nebrojeno puta naišli na osobu koja prosto zrači. Nevjerovatna energija i harizma prosto plijeni i ne možete da skinete pogled sa te osobe. Iako ne radi ništa neubičajno, svaki pokret, pogled, osmijeh svojstveni su samo njoj.

Ona je impulsivna, buntovna, slobodoumna, živahna, zabavna, temperamentna, prkosna. Takva žena može biti samo ona koja je rođena s prvim znacima proljeća. Radi se o pripadnicama ljepšeg pola koje su rođene u znaku Ovna.

Neustrašivi i prirodni vođa

Ovaj znak je neustrašivi i prirodni je vođa. Ta žena rođena je da bude na čelu, zbog čega je i prvi znak zodijaka, svojom energijom, harizmom i dinamičnošću u stanju je da pokrene ostalih 11 znakova.

Uvijek se raduje novim izazovima pa je tipična Ovnica ranoranilac koji jedva čeka da započne novi dan i vidi šta će joj on donijeti. Ipak, zbog svoje nestrpljivosti sklona je da pređe na novi izazov prije nego što prethodni završi do kraja.

Vječiti je i nepokolebljivi optimista te je polje njenog interesa često borba za prava drugih kao i borba za bolju budućnost. Zna biti vrlo zaigrana i veliki je avanturista koji uvijek gleda naprijed, a rijetko u prošlost. Kao i svi ima mana, a njene su najčešće egoističnost, prevelika tvrdoglavost i ljubomora.

U ljubavi je vrlo strastvena. U ljubavnim igricama voli da preuzme inicijativu i bude ta koja će zavesti drugu stranu, a isto tako voli da je po njenom te prepiranja i svađice doživljava kao predigru seksu.

Muškarcima je često magnet jer je doživljavaju vrlo intenzivnom i intrigantnom, a osvajanje Ovnice nerijetko je izazov.

Kad je zaljubljena osjeća se najživljom i sve u njenom životu tada postaje ekstremno. U vezi ne želi da se osjeća podčinjenom, ali povremeno pokazivanje ljubomore i posesivnosti laskaju joj jer za Ovnicu to je znak da partner zna koliko ona vrijedi.

Zna da odvoji ljubav i seks

Romantika joj nije nužna, ali partnerova pažnja itekako jeste. Među rijetkim je ženama koje mogu da odvoje ljubav i seks. Nekad joj je lakše da se izrazi seksualno nego emocionalno te će želeti da stvari idu laganije ako je u pitanju ljubav. U seksu se oslikava njen avanturistički duh – obožava da isprobava nove poze i nova mjesta za seks.

Kako i u ljubavi, žena Ovan i u prijateljstvu može biti poput bujice, u jednom trenutku donosi uzbuđenje i haos, a u idućem je više nema. Prijateljstva s Ovnicom često su vrlo intenzivna, i onda kada ne traju dugo, ali ona uvijek ima i prijatelje za cijeli život.

Praktikuje imati širok krug prijatelja jer konstantno mijenja interese i njen tempo ne mogu svi pratiti. Druge privlači u vlastito društvo zbog doze opasnosti i nepredvidljivosti koju žena rođena u tom astrološkom znaku nosi poput druge kože.

Ipak, prijatelji nekad teško razumiju njenu izrazitu nezavisnost, a prijateljice zbog te njene osobine znaju da budu i ljubomorne na nju. Kad ide u večernji izlazak ne treba joj horda prijatelja već dvoje, troje bliskih osoba koje razmišljaju slično kao ona spremnih na ludi provod. Društvo Ovnice garantuje zabavu.

Perfektno izgleda

Fokusiran i iskričav pogled, neukrotiva kosa, visoko, izražajno čelo i pomalo agresivan stav fizičke su odlike po kojima ćete prepoznati Ovnicu. Glavni dio tijela kod predvodnice zodijaka je glava koja je najčešće izdužena te u visini očiju prilično široka dok je kod brade uska.

Njen zaštitni znak su i istaknute i guste obrve. Vrat je takođe izdužen, a ramena jača i široka. Srednje je visine i prilično mišićavog tijela. Oči su joj smeđe ili sive, a koža vrlo dobre teksture.

Obožava da privlači pažnju, a kako bolje privući pažnju nego vatrenom, crvenom bojom, zaštitnom bojom Ovna! Crvena reflektuje čistu, sirovu energiju i živost duha koje posjeduje Ovan.

Perfektno izgleda u kožnim odjevnim predmetima, voli i svjetlucavo i sjajno, a njen zaštitni kamen je dijamant koji je sinonim za snagu, nevinost i čistoću što su glavni kvaliteti koji se povezuju sa Ovnom.

Jako joj je bitno da bude fit zbog čega mnoge žene rođene u ovom znaku predano vježbaju, a kako su sportski tipovi dobro im stoji i sportski stil odjevanja. Vole jednostavne frizure za koje je potrebno malo vremena, piše Cosmopolitan.rs.