U ITALIJI se sve glasnije priča o tome da ova sezona neće biti završena zbog pandemije koronavirusa.

Talijanski ministar sporta dao je izjavu iz koje se može naslutiti da Italija još dugo neće gledati nogomet na svojim stadionima. 

“Nogomet neće započeti ni nakon 3. svibnja. Čelnici Serie A već su pogriješili s procjenom kad je bilo vrijeme za zaustavljanje. Moraju shvatiti da ništa neće biti kao prije”, rekao je talijanski ministar u intervjuu za Repubblicu pa dodao: 

“Sport nije samo nogomet i nogomet nije samo Serie A. Osnovni sport dobit će izvanredan plan od 400 milijuna eura. Taj novac dat ćemo amaterskim udruženjima na teritorijima, onima za koje sam siguran da će biti među pokretačima preporoda. Veliki klubovi žive u snovima i preko svojih mogućnosti. Najveći problem su milijunske plaće igrača. Oni moraju shvatiti da nakon ove krize ništa ne može više biti kao prije.”

Da sezona možda neće biti završena, smatra i šef udruge nogometaša Damiano Tommasi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Za razliku od prethodnih tjedana, sada nakon izjava ministra raste zabrinutost da sezonu nećemo odigrati do kraja. Sada smo u problemu kako završiti sezonu i sa sportskog stajališta, ali postoje i problemi s ugovorima jer igrači imaju ugovore do kraja lipnja”, rekao je Tommasi.

Do kraja Serie A ostalo je 12 kola i ako se prvenstvo ne nastavi početkom svibnja, teško je očekivati da će se liga završiti do kraja lipnja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Više saznajte na izvornom linku: – Talijani neće odigrati sezonu do kraja? / (index.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.