Talijanski Crveni križ pomaže Crveni križ grada Bihaća

A.Zunic/Biscani.net

Talijanska nacionalna organizacija Crvenog križa uključila se u akciju pružanja pomoći organizaciji Crvenog križa grada Bihaća.

Naime, iz Italije je stigla vrijedna oprema, tačnije kuhinja za pripremu 200 obroka, odjeća za pet hiljada osoba, uz dodatnih 20 hiljada eura.

Nakon što je pomoć naše države zakazala u svakom smislu, Crveni križ grada Bihaća već nekoliko mjeseci se brine o migrantima, iz svojih sredstava i donacija.

Osnovni cilj ove donacije jeste pomoć Crvenom križu u lakšoj borbi za kigrantskom krizom, pogotovo na području USK kantona, koji nosi većinski dio na svojim leđima.

Broj pripremljenih obroka se sada povećao, jer se priprema na dvije lokacije – Đački dom i Bira. Nekada se samo u Đačkom domu pripremalo 2000 obroka dnevno.

Kako nakon nekoliko mjeseci Crveni križ sa svojim volonterima uspijeva održati situaciju na nivoui brinuti se o nekoliko hiljada ljudi, to samo oni znaju. Ono što mi možemo kazati, jeste da su ponos Unsko-sanskog kantona.

Svjesni ekonomske situacije u Bosni i Hercegovini, ova talijanska organizacija donirala je i odjeću sa socijalno ugrožene na području USK kantona.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...