Pjevačica Tea Tairović pjevala je sa Šabanom Šaulićem na njegovom posljednjem nastupu u životu, nakon kog je u teškoj saobraćajnoj nesreći izgubio život. Po povratku u Beograd, Tea je za Telegraf jedva uspjela da izgovori nekoliko rečenica.

– Šaban je nakon svog posljednjeg bloka otišao u hotel, odakle je jutros iz Dizeldorfa trebao da leti direktno za Beograd. Kada smo krenuli na aerodrom javili su nam da je Šaban imao nesreću i da je povrijeđen, ali kada sam stigla na aerodrom saznala sam da je poginuo… – priča Tea i dodaje:

– Ne mogu da vjerujem da ga više nema. Sinoć je imao, po meni, jedan od najboljih nastupa, publika nikad bolja… Ljudi su prilazili da se slikaju, on se i tokom nastupa se slikao sa fanovima. Zaista sam u šoku. Nisam svjesna šta se dogodilo. Znam samo da ću ga pamtiti do kraja života onakvog kakav je sinoć bio, veseo i nasmijan – priča Tairovićeva kojoj je, kako nam je objasnila, jedna stvar spasila život.

– Ja sam izgubila kofer u toku leta, dok sam dolazila u Bilefild i nervirala sam se oko izgubljenog kofera, a Šaban i njegov kolega mi kažu: “E, da si išla našim letom ne bi izgubila kofer”. Da sam išla njihovim letom bila bih i sa njima u tim kolima… – rekla je pjevačica.

Šabanov sin Mihajlo otekao od suza, sa sestrom napustio kuću na Dedinju: Šaulićevi nasljednici krenuli da preuzmu očevo tijelo!

Šaban Šaulić, kralj narodne muzike preminuo je poslije u teške saobraćajne nesreće u Njemačkoj, kada se vraćao sa nastupa. Ispred njegove kuće na beogradskom Dedinju okupili su se porodica, prijatelji i kolege, među kojima su bili i Šabanovi kumovi Zorica Brunclik i Miroljub Aranđelović Kemiš, a ubrzo je stigao i Šaulićev menadžer Goran Jovanović.

Sin Mihajlo i djevojka došli su po stvari, a onda su se uputili prema aerodromu, jer lete za Mihnen sa Sanelom. Supruga Goca, Ilda i ostali ostaju u Beogradu.

Vrijeme i mjesto sahrane Šabana Šaulića biće poznati naknadno.

Preme nezvaničnim informacijama, Šaban Šaulić trebalo bi da bude sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

(Kurir)