Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija danas je, na sastanku s ambasadorom Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u BiH Metju Fildom (Matthew Field), zahvalio Velikoj Britaniji na podršci reformskim procesima u BiH te izrazio očekivanje da će ona biti nastavljena i u narednom periodu.

Na sastanku se razgovaralo o prioritetima u radu novoformiranog Vijeća ministara, među kojima su unapređenje privrednog i poslovnog ambijenta s ciljem privlačenja stranih investicija, te razvojni projekti i intenziviranje reformskih procesa koji doprinose poboljšanju ekonomskih prilika, kao i rješavanju problema s kojim se suočavaju građani u BiH.

Tegeltija je naglasio da je za realizaciju konkretnih reformskih mjera, čiji je cilj poboljšanje životnog standarda građana, od ključnog značaja saradnja s entitetskim vlastima, kao i saradnja s međunarodnim finansijskim organizacijama.

Također je ukazao na opredijeljenost Vijeća ministara za evropske integracije, uz puno uvažavanje Dejtonskog sporazuma, poštovanje Mehanizma koordinacije i ustavnih nadležnosti svih nivoa vlasti u BiH.

Na sastanku se razgovaralo i o drugim aktuelnim političkim i ekonomskim temama u BiH i regionu.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Tegeltija zahvalio Velikoj Britaniji na podršci reformskim procesima u BiH / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.