Veliki dio Australije pogodile su pješčane oluje, usljed koje su stradali i teniski tereni dok su se teniseri spremali za novi dan Australijan opena

Nanosi prašine pogodili su i otvorene teniske terene u Melburnu i promijenili im boju, pa je došlo i do kašnjenja s početkom mečeva, dok su zatvoreni objekti bili sigurni i zaštićeni.

Australijan open se nije oglašavao ovim povodom, samo su za sat vremena pomjereni termini duela. Potvrđeno je i da su “prljave” kiše posljedica pješčanih oluja, ne dima od požara.  

Pojedini teniseri su se i žalili da neće igrati ukoliko osjete da uvjeti škode zdravlju.
 Zatvoreni su i svi otvoreni bazeni u gradu.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Teniski tereni pogođeni pješčanom olujom / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.