U prostoru Mješovite srednje škole u Sanskom Mostu održano je pokazno predavanje kojem su prisustvovali učenici trećeg i četvrtog razreda medicinskog smjera koji djeluje u sklopu ove školske ustanove. Predavanje se ticalo urgentne medicine i pravovremenog pružanja pomoći unesrećenima.

Istaknuto je kako je ovo samo jedno u nizu takvih predavanja koja će biti organizovana i imaju za cilj podizanje kvaliteta obrazovnog procesa za učenike spomenutog zanimanja.

Današnje predavanje se ticalo urgentne medicine i pravovremenog pružanja pomoći unesrećenima, a održano je u skladu sa svim preporučenim zdravstveno higijenskim mjerama.

Zbog aktuelne zdravstvene situacije i sve većeg broja oboljelih od virusa korona, učenicima je privremeno onemogućeno da obavljaju praksu u sanskim zdravstvenim ustanovama, te im je predavanje dobrodošlo. Ovakva praktična predavanja za učenike Medicinske škole, kako je istaknuto, u sklopu saradnje Doma zdravlja i Mješovite srednje škole, održavat će se i u narednom periodu.

Izvor: RTVUSK

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.