U prostoru Mješovite srednje škole u Sanskom Mostu održano je pokazno predavanje kojem su prisustvovali učenici trećeg i četvrtog razreda medicinskog smjera koji djeluje u sklopu ove školske ustanove. Predavanje se ticalo urgentne medicine i pravovremenog pružanja pomoći unesrećenima.

Istaknuto je kako je ovo samo jedno u nizu takvih predavanja koja će biti organizovana i imaju za cilj podizanje kvaliteta obrazovnog procesa za učenike spomenutog zanimanja.

Današnje predavanje se ticalo urgentne medicine i pravovremenog pružanja pomoći unesrećenima, a održano je u skladu sa svim preporučenim zdravstveno higijenskim mjerama.

Zbog aktuelne zdravstvene situacije i sve većeg broja oboljelih od virusa korona, učenicima je privremeno onemogućeno da obavljaju praksu u sanskim zdravstvenim ustanovama, te im je predavanje dobrodošlo. Ovakva praktična predavanja za učenike Medicinske škole, kako je istaknuto, u sklopu saradnje Doma zdravlja i Mješovite srednje škole, održavat će se i u narednom periodu.

Izvor: RTVUSK