Mia Mujadžić je oboljela djevojčica iz Cazina, a njene dijagnoze su: teško oštećenje mozga, perinatalna encefalopatija, cerebralna paraliza, epilepsija (Ohtahara sindrom).Kako piše u apelu njene majke Renate, Mia je rođena 23. augusta 2016. godine. “Uz nestručnost i pogrešku medicinskog osoblja, Renati je data injekcija od koje je dobila šok, a Mia je na 20 minuta ostala bez zraka, što je ostavilo posljedice.”

Malena Mia veliki je borac i puno puta do sada borila se za vlastiti život. Mada je njena mama Renata kazala kako za njeno stanje nažalost nema lijeka, ima mogućnosti da se njeno stanje popravi i održi takvim, ima načina da ne trpi tolike bolove.
Ona trpi velike bolove, ne sjedi, ne hoda i hrani se putem gastrostome..

Djevojčica svakodnevno ima epileptične napade koji joj narušavaju i tako teško zdravstveno stanje. Svakodnevne spazme su joj jako bolne… Roditelji čine sve što je u njihovoj moći da svojoj kćeri olakšaju i pomognu joj da ima što normalniji i jednostavniji život.

Svaki novi dan je nova borba za ovu djevojčicu, kao prava lavica se borila od rođenja, i danas se bori za život.

Ova djevojčica nas još uvijek treba u svojoj teškoj životnoj borbi, nemojte je zaboraviti.

Na facebooku je aktivna stranica “Mia i njen prvi korak”, gdje se prikupljaju sredstva za njeno liječenje.

Ukoliko možete i želite, dalje su navedeni načini na koje možete pomoći:

Uplate iz inozemstva:
UniCredit banka dd.
S.W.I.F.T UNCRBA22
IBAN: BA39 3385202821719045
Jasmin Mujadžic
Ul.naselje Puškari bb
77220 Cazin BiH
KONTO: 40538128101-EUR

Uplate iz BiH:
UniCredit Bank
3385202119776993

Paypal- https://www.paypal.me/IgorSchwindt
GoFundMe – https://www.gofundme.com/operation-fur-schwerkranke-mia

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.