Jedna buduća mlada razbjesnjela je svoje prijatelje i porodicu kada je otkrila da ona i njen vjerenik otkazuju svadbenu proslavu, ali da zadržavaju 30.000 dolara dobacija koje su dobili na poklon – prije nego što su tražili još novca za organizovanje druge proslave.

Korisnici društvenih mreža su ostali u šoku kada je postao viralan Fejsbuk post žene po imenu Pem, koja je obavestila svoje zvanice o promjeni plana.

– Poslije mnogo suza i razgovora sa članovima porodice, odlučili smo da odložimo naše predstojeće zimsko vjenčanje. Naknadno ćemo vas obavjestiti kada se odlučimo za novi datum – napisala je.

Mlada se, zatim, svima zahvalila na velikodušnim ranim donacijama u njihov svadbeni fond, ali je jasno stavila do znanja da nema namjeru da vrati poklone.

– Ne brinite, prikupljenih 30.000 dolara neće biti potrošeno uzalud, već ćemo ih upotrebiti za medeni mjesec u narednim mjesecima. Kada budemo povratili finansijsku stabilnost i kada budemo mirni u srcima, zakazaćemo novi datum vjenčanja i ponovo otvoriti fond za dalje poklone. Svadbe su skupe – zaključila je Pem.

Ona je otišla i korak dalje i najavila da će otvoriti fond za poklone na Amazonu ukoliko neko bude želio da im pokloni nešto za medeni mjesec.

– Da li je ovo j*bena šala?! Nakon što ste prikupili 30.000 odlučili ste da otkažete vječanje i sve potrošite na sebe? – pitao je jedan od članova mladoženjine porodice.

Jedna od mladinih prijateljica bila je ubjeđena da je u pitanju šala.

– Lijepo sam vam rekla da ne treba da pijete preko dana. Da li je stvarno otkazano vjenčanje? Već sam tražila slobodan 1. decembar i to je za manje od mjesec dana – napisala je.

Jedan od prijatelja imao je manje razumjevanja, pa im je poručio da “odj*bu”, a onda se ponovo oglasila Pem kojoj nije bilo jasno zašto je “svi napadaju”.

– Osjećam se napadnuto. Vi ste odlučili da nam poklonite novac i možemo sa njim da uradimo šta god želimo – dodala je Pem, ali je samo izazvala novi lavinu kritika ljudi koji su je nazvali “pohlepnom”.

Novi.ba

 

Izvor: Srbija Danas / novi.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.