Težak život porodice Hepić: Hase imao moždani udar, žena Hasnija ima tumor ispod oka – bez struje i vode u hladnoj kući

Biscani.net

Javnost u Krajini odavno je već upoznata sa supružnicima Hepić iz cazinske mjesne zajednice Stijena/Hepići, koji žive u nehumanim uslovima, a da stvar bude još gora, Hase je u teškom zdravstvenom stanju, imao je moždani, i trenutno je u Kantonalnoj bolnici u Bihaću, a žena Hasnija ima tumor ispod oka i astmu.

Nemaju nikakva primanja. Hase je ratni vojni invalid kojem je penzija, od koje su nekad živjeli, iz nepoznatih razloga već godinama unazad ukinuta. Bez vode, struje, ogrijeva i osnovnih životnih potrepština, dane provode sami i u mraku. Kuća u kojoj žive je trošna i neuslovna, a godinama ih gotovo niko ne obilazi i ne pomaže im.

Ovim iznemoglim i bolesnim ljudima koji živi bez ikakvih primanja, zaista je svaka pomoć i više nego dobro došla, a jedina pomoć koju imaju su dobri ljudi. Pa tako i ovaj put, prepušteni su samo onima koji žele pomoći.

S obzirom u kakvim se teškim životnim okolnostima nalaze supružnici Hepić, molimo sve one koji su u mogućnosti da svojim prilogom pomognu da se ovoj porodici obezbijede uslovi za život dostojni svakog čovjeka.

Ukoliko želite pomoći porodici Hepić, na fotografijama ispod se nalaze transakcijski brojevi, na koje možete uplatiti svoje priloge. Također, kao što smo ranije spomenuli, žive u hladnoj i trošnoj kući, pa bi im šporet i drva bili neophodni. 0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...