U Dinamu su, poslije prilično dramatičnog kraja ožujka, početkom travnja zavladali mir i tišina. Jednostavno, u Maksimiru su sve sukobljene strane uzele mali predah, pa bi ubrzo trebali započeti novi pregovori oko smanjenja ugovora na relaciji Uprave i igrača. Nitko nije mogao pomisliti da će ova bitka otići toliko daleko, a najdeblji kraj za sada je izvukao stožer Nenada Bjelice. Ljudi iz sjene koji su radili nevjerojatno dobar posao, svi su postali bivši.

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Jasno, ovakav rez nije najbolje sjeo niti igračima koji su odlično ‘kliknuli’ sa stožerom Nenada Bjelice kao i samim trenerom. I sada i dalje traje ‘status quo’, posljednje nesuglasnosti u redovima hrvatskog prvaka zaliječiti može samo – vrijeme. Kojeg sada i jedna i druga strana ima sasvim dovoljno, nogometa u Hrvatskoj neće biti barem još nekoliko tjedana. No, otpisani stožer i igrači zakleli su se na ‘zakon šutnje’, od njih je nemoguće i u ‘offu’ doći do nekih informacija.

Sada je već gotovo sigurno, vrlo brzo će bivši igrač Dinama postati i Kevin Theophile-Catherine (30). Francuskom stoperu koncem lipnja (točnije, do kraja sezone kad god se ona završi) istječe ugovor s ‘modrima’, a Theophile već dulje vrijeme odbija potpisati novu vjernost Dinamu. Dapače, Theophile se mjesecima ‘nudio okolo’, tražio neki prvoligaški angažman u Francuskoj gdje se s obitelji želio vratiti kući. A Dinamo mu je tu, cijelo vrijeme bio B opcija.

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Pandemija korona virusa promijenila je stvari, Theophile više ne može računati na novi ugovor s Dinamom, nikako po istim ili a kamoli po njemu željenim poboljšanim uvjetima. Za to nema nikakve šanse, pa će Theophile vrlo brzo postati bivši. Dapače, veliko je pitanje žele li iskusnog stopera i dalje u Maksimiru, je li Uprava kluba i dalje uopće zainteresirana za njegov ostanak u klubu. Kako se nama čini, nema šanse.

Dinamovi nogometaši i dalje svakodnevno rade po programu koji im je, prije cijele situacije, složio sada već bivši kondicijski trener Dinama dr. Martin Mayer koji je svojedobno bio prvak i u vojnom pentatlonu (plivanje s preprekama, gađanje puškom, bacanje bombe u cilj i dalj, prepreke 500 metara i kros osam kilometara). Martin Mayer je igračima Dinama napravio individualne programe sve do sredine svibnja, a igrači ih se pridržavaju bez obzira što njega više nema u klubu.

Više saznajte na izvornom linku: Hrvoje Tironi – Theophile se cjenkao i izgubio, a svi rade po programu Mayera / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.