Tviterašica Tijana posvetila je niz tvitova njemačkoj metodi pranja posuđa, i to s punim pravom jer zaista teško da postoji nešto gnusnije od toga sa čim se ona susrela, a evo kako je ona došla do svog otkrića:

“Došlo je vrijeme za seriju tvitova o tome kako Nemci peru sudove! Hint: Odvratno je. Prvi put sam se s tim susrela prošle godine na rezidenciji u Frankfurtu kada se Nijemac iz grupe ponudio da opere sudove u našem stanu.

Nisam gledala šta radi, ali nakon što je završio zatekla sam gomilu još nasapunjanih sudova kako se suše. Pomislila sam: Ok, možda nikada pre nije prao sudove, sad ću ja to opet. I oprala sam ih ponovo. A onda sam ovog ljeta živela 10 dana na brodu sa šestoro Nijemaca…

Naime, Nijemci zapuše sudoperu, naliju je vodom i stave u tu vodu malo deterdženta da napravi penu. Onda u toj peni bućkaju sve prljave sudove, kao ribaju ih subđerom i onda tako, iz te ogavne bare, još nasapunjano posuđe ostavljaju sa strane da se suši.

Mislim se, prijatelju, znam ja kako da je zapušim, nego ste vi ludi! Nije mi jasno kako se još nisu svi u Nemačkoj kolektivno potrovali. Uglavnom, draže mi bilo da misle da ne znam da zapušim sudoperu, nego da im objašnjavam, a kamo li da jedem iz posuđa što su oni prali 🙁 5/5

— tiki (@tijanagrumic) August 29, 2019

Pranje sudova mi je najmrskiji kućni posao, ali kad sam to videla slošilo mi se pa sam svakog dana poslije jela trčala u kuhinju da neko slučajno ne krene prije mene da pere suđe. I onda me jednog dana kapetan vidio kako perem suđe i pitao: Aaaa, ne znaš kako da zapušiš sudoperu?”

Mislim se, prijatelju, znam ja kako da je zapušim, nego ste vi ludi! Nije mi jasno kako se još nisu svi u Njemačkoj kolektivno potrovali. Uglavnom, draže mi bilo da misle da ne znam da zapušim sudoperu, nego da im objašnjavam, a kamo li da jedem iz posuđa što su oni prali”.

Mi moramo da priznamo da ništa groznije nismo skoro čuli. A da li biste vi imali hrabrosti da pojedete nešto iz tako opranog posuđa?

(Zena.blic.rs)Izvor: / novi.ba