Jučer su pronađeni skeletni ostaci mlade muške osobe u blizini velikokladuškog naselja Johovica.

Pretpostvlja se da se radi o dvadesetogodišnjem Vanesu Žaliću koji se vodi kao nestao od augusta ove godine.

Portparol MUP-a USK potvrdio je informaciju o pronalasku tijela po dojavi mještanina. Prema njegovim riječima očevidac je primjetio tijelo u provaliji koja se nalazi pored lokalnog puta. Pored tijela je bio i motor koje je ranije bilo nemoguće uočiti zbog bujne vegetacije. U ovom period je vegetacija slabija uslijed opadanja lišća i to je factor koji je uticao da se vizuelno uoče motor i tijelo.

Prve informacije govore o tome da se gotovo sigurno radi o nestalom mladiću koji je, pretpostavlja se, sletio u provaliju s motorom. Činjenica da na tom mjestu nema telefonskog signala otežala je samu potragu.

Potvrda o identitetu pronađenog tijela i uzrok smrti biti će poznati nakon obavljene obdukcije i završene istrage koja je još u toku, a prvi rezultati bi mogli biti poznati već danas za kada je planirana obdukcija, rekao je portparol MUP-a USK Ale Šiljdedić.

Izvor: CAZIN.NET

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.