Prije sedam dana hrvatsku javnost šokirao je snimak na kojem se vidi kako grupa huligana demolira pekaru u gradu Sinju, čiji je vlasnik Albanac. Ono što je najviše zaprepastilo sve koji su vidjeli videosnimak, kao i zaposlene u samom objektu bila je njihova bahatost prilikom napada, odnosno, činjenica da su i pored toga što su znali gdje se nalaze sigurnosne kamere, pizzama, sokovima i pecivom gađali zaposlene.

Pekara ”Marsela” u Sinju u Hrvatskoj demolirana je od strane tinejdžera, a do napada je došlo iz krajnje bizarnog razloga. Naime, prema pisanju hrvatskih medija, do napada je došlo nakon što zaposleni u pekari nisu htjeli da prodaju lepine mladićima koji su u Sinj došli iz drugog mjesta na turnir u malom fudbalu koji je bio humanitarnog karaktera.

Revoltirani time, mladići su im prvo poručili da se to neće tako završiti, nakon čega su riječi proveli u djela, odnosno, organizirali su napad na pekaru i tom prilikom su je demolirali, tokom čega nisu zaobišli ni hrvatsku zastavu.

Prema saopćenju sinjske policije, uhapšena su petorica mladića.

– Nakon događaja dobili smo dojavu da je 5. avgusta oko 23:30 sati u gradu Sinju, u ulici Josipa Bana Jelačića u prodavnici došlo do narušavanja javnog reda i mira nekoliko muških osoba. Odmah je započeto kriminalističko istraživanje.

– Utvrdili smo identitet pet osoba nad kojima je provedeno i provest će se kriminalističko istraživanje, nakon čega će uz optužne prijedloge biti privedeni na nadležni sud zbog postojanja sumnje u počinjenje prekršaja iz člana 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Također, u odnosu na dvije osobe provest ćemo kriminalističko istraživanje i zbog sumnje u počinjenje krivičnog djela povreda ugleda Republike Hrvatske – saopćili su iz policije.Izvor vijesti: Avaz.ba / azra.ba