Tirana: Demonstranti gađali kordon policije i zgradu Vlade dimnim bombama

Avaz.ba

Tokom protesta u Tirani, demonstranti su zapalili baklje i gađali kordon policije i zgradu vlade dimnim bombama, petardama i mastilom.

Pristalice ujedinjene albanske opozicije, od kojih su pojedini nosili maske, bacali su i voće i povrće ka zgradi vlade i prosuli mlijeko po pločniku.

Albanska agencija ATA prenosi da se očekuje da se demonstracijama pridruže lideri opozicije i da je policija pozvala organizatore i učesnike protesta da održe mir.

Policija je, takođe, pozvala demonstrante da skinu maske i prestanu da bacaju predmete na policajce.

U međuvremenu, prenosi agencija, policija je preduzela sve odgovarajuće mjere za očuvanje bezbjednosti i mirno izvođenje protesta opozicije.

(Autor: Avaz)

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.