Tomaš Berdych, nekadašnji četvrti tenisač svijeta, odlazi u tenisku mirovinu. S obzirom da ga posljednje dvije godine na Touru više nije bilo nego što jest, ovo nije baš odluka i vijest iz vedra neba.

Čeh, koji je u rujnu napunio 34 godine, trebao je u Londonu na završnom Mastersu iznenaditi javnost, no sve je već “provaljeno”. Odnosno, preduhitrio ga je njegov otac Martin.

– Ako želite iznenađenje, nemojte pratiti medije i društvene mreže, no znam da je to nemoguće. Planirao sam da u subotu to bude iznenađenje.

DOMINIKA CIBULKOVA

Bila je prva WTA guza, a sada se umirovila i šokirala je sve…

Berdych, kojega je trenirao i Goran Ivanišević, posljednji je meč odigrao još na US Openu. Zbog ozljede kuka, jedne od mnogih koje je vukao, preskočio je cijelu zemljanu sezonu, a u zadnje dvije sezone odigrao je manje od 50 mečeva.

U karijeri je osvojio 13 titula iz 32 finala, najveća je ona još iz njegovih početaka kada je 2005. godine osvojio Pariz i još uvijek ostao najmlađi pobjednik Masters 1000 turnira. Godine 2010. bio je finalist Wimbledona, sedam godina u nizu (2010. – 2016.) bio je član Top 10 društva, a od 2004. pa donedavno Top 100. Zaradio je, ako vas i to zanima, nešto manje od 30 milijuna dolara.

Izvor: Davor Kovačević / 24sata.hr