Makcaaat, makcaaaaaaat, Tomasooooooooooov, a u prijevodu gool, zaderao se kazahstanski komentator nakon još jedne izvanredne partije Marina Tomasova. Ni hladni Kazahstanci nisu ostali imuni na njegove nevjerojatne igre u posljednje vrijeme.

Bivši igrač Rijeke i Hajduka zabio je za svoju Astanu u 23. minuti u pobjedi 3-0 protiv Bate Borisova u prvoj utakmici play-offa Europske lige, a njemu je to bio čak osmi gol u sedam utakmica. Ili ako ćemo ovako, većinu je zabio u europskim utakmicama, odnosno ovo mu je bio sedmi gol u tri susreta!

Podatak kojim se samo Messi i Ronaldo ponekad mogu pohvaliti, no Tomasson, pardon Tomasov koji igra poput legendarnog Danca, svejedno nije dobio ni pretpoziv od izbornika Dalića. 

Tarat, Santa Coloma, Valetta pa sad i Bate Borisov. Tomasov je na početku ljeta bio na korak od odlaska iz Astane, no su ga Kazahstanci zavoljeli nakon nevjerojatne forme i ne puštaju ga nigdje.

On je u Astanu stigao 2017. godine na posudbu iz Rijeke, a prošle godine su ga otkupili za pola milijuna eura iako mu je vrijednost bila dva milijuna eura. Ove sezone u kazahstanskom prvenstvu briljira. Zabio je 10 golova i 13 puta asistirao nakon 22 kola u nacionalnom prvenstvu. Ali to je sve još fascinantnije kada uzmemo u obzir da je on krilni igrač. No ni sjajne statistike očito nisu nekima dovoljne…

 

Izvor: Zdravko Barišić / 24sata.hr