Japanski premijer Shinzo Abe i predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Thomas Bach dogovorili su odgađanje Olimpijskih igara u Tokiju za godinu dana, odnosno 2021. godinu. Dio hrvatskih sportaša razočaran je zbog te odluke, ali ima i onih kojima to i nije toliko loše.

– Ma i bolje da su odgodili Olimpijske igre. Mislim da u Tokiju ne bi bilo sigurno ni za nas natjecatelje, a ni za publiku. Ne bi to imalo previše smisla jer bi svi sportaši na Igre došli nespremni, ja prvi – javio nam se naš najbolji stolnotenisač i 30. igrač svijeta Tomislav Pucar (24) pa dodao:

– Nemam gdje trenirati. Dvorana je zatvorena, a živim u malom stanu i nemam gdje doma držati stol za stolni tenis. Odradim samo neke vježbe snage i to je to.

KONAČNA ODLUKA

Premijer Japana: I Olimpijske igre odgođene za 2021. godinu!

Pucar smatra da će odgoda OI čak i pomoći njegovim ambicijama.

– Meni su tek 24 godine, a godina iskustva više u stolnom tenisu znači puno. Najbolje godine u mom sportu su negdje oko 27. Imat ću više šanse skinuti ove najbolje s vrha.

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

IZBJEGLI TRAGEDIJU

Drama našeg olimpijca: Mami je u sobi strop pao na krevet!

S njim se slaže i drugi naš reprezentativac Frane Tomislav Kojić (28). 

– Mi bi s te strane, kao reprezentacije, mogli biti još bolji. Andrej Gaćina ima 33, Tomislav Pucar 24, ja 28 godina. Pucar bi kao trenutačno naš najbolji igrač po plasmanu bio još zreliji i iskusniji, Gaćina je bez obzira na plasman vođa i lider ove reprezentacije, a i ja bi bio još iskusniji. No, tko zna što će biti, koliko će trajati ova priča s korona virusom, ni godina dana nije sigurna – kazao je Kojić.

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Više saznajte na izvornom linku: Hrvoje Tironi, Mato Galić – Tomislav Pucar: Zbog koronavirusa nemam gdje trenirati, nemam stol za igranje u stanu / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.