Lokomotiva je iz Varaždina odnijela puni plijen pobijedivši 2-0 golovima Uzunija i Karačića u prvom dijelu. U prvom poluvremenu Lokomotiva je izdominirala Varaždince koji su djelovali vrlo uspavano.

– Odigrali smo prvo poluvrijeme možda i najbolje ove sezone. Točno onako kako smo željeli i pripremali utakmicu. Igrali smo visoki presing i prisiljavali Varaždince na greške. Mogli smo zabiti još koji gol u prvom dijelu – rekao je Goran Tomić, trener Lokomotive.

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

U drugom dijelu dominantni su bili Varaždinci. Imali su četiri do pet odličnih prilika, no vratar Ivo Grbić odlično je branio. Jednostavno je zaključao vrata.

– Izvanredno je branio. Zbog toga je jedan od najboljih vratara u ligi. Nisu bile to bravurozne obrane, ali točno je bio postavljen na pravom mjestu u pravo vrijeme – dodao je Tomić.

VARAŽDIN – LOKOMOTIVA 0-2

Bez iznenađenja u Varaždinu: Lokosi sigurno do nova tri boda

Da su Varaždinci uspjeli smanjiti prednost Lokosa iz prvog dijela, možda bi i tijek utakmice bio drugačiji.

– Efikasnost valja popraviti i na tome trebamo raditi. Danas je bila takva utakmica i da je ušla jedna lopta u gol, ušle bi sve četiri – dodao je Dominik Glavina koji je bio pravo osvježenje u drugom dijelu.

Mislio je Samir Toplak u drugom dijelu zaigrati još ofenzivnije s Tonijem Teklićem i Glavinom.

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

– Prvo poluvrijeme bilo je bojažljivo, sramežljivo i uspavano. Vezni red katastrofalan, naročito dva zadnja vezna. Gosti su bili puni samopouzdanja i imali još šansi. Drugo poluvrijeme bilo je dijametralno suprotno. Htjeli smo ići preuzeti potpuni rizik, no Teklić je bio malaksao zbog temperature. Inače, bi probali s obojicom. Previše smo toga promašili u drugom dijelu. Barem da smo jednog zabili – dodao je Toplak koji ističe da drugo poluvrijeme treba biti putokaz Varaždincima.

– Iz drugog poluvremena treba crpiti pozitivu – zaključio je Toplak.

Više saznajte na izvornom linku: Ivan Tomašković – Toplak nakon Lokomotive: Drugi dio protiv Lokosa nam je putokaz za budućnost / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.