PRIPADNICI Torcide večeras su u 19:50 sati došli do Sinjske ulice u Splitu, točno ispred gradskih prostorija HDZ-a i istaknuli poruku:

“Maknite nas sa tribine, ostaju vam ulice, vrijeme je odluke, želite li prsluke?!”

Riječ je o reakciji na pokrenuti proces postroživanja “Zakona o sprečavanju nereda na sportskim natjecanjima” koji je već sada jako strog, piše Dalmatinski portal.

Po novome Zakonu će, ako prođe u saboru, policija dobiti još veće ovlasti. Predlaže se, primjerice, mogućnost da policija zabrani ulazak gledatelju na sportsko događanje ako čak i u torbi ima kapu, majicu s kapuljačom ili maramu. Uz to može dobiti i kaznu od dvije do 15 tisuća kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako navijač odbije alkotestiranje ili testiranje na droge, također slijedi zabrana ulaska na stadion ili dvoranu te novčana kazna u istom rasponu.

Iako se najviše pričalo o zabrani šalova koji mogu poslužiti za prikrivanje identiteta kada ih se veže preko lica, još je puno toga postroženo. 

Među protupravno ponašanje koje nosi kazne od pet do 25 tisuća kuna ili zatvor između 30 i 60 dana, predlaže se i oštećivanje ili uništavanje sportskog objekta, prijevoznih sredstava i druge imovine, kao i pozivanje, poticanje ili sudjelovanje u tučnjavi ili napadu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Izvor: / index.hr