Evropa je paralisana usljed pandemije koronavirusa, dok iz Kine stižu dobre vijesti, pa bi za mjesec dana život mogao da se vrati u normalnu.

Najavljeno je da će tamošnje košarkaško prvenstvo početi 15. aprila, dok bi tri dana kasnije trebalo da se zakotrlja i fudbalska lopta. Potvrđuje to i Zoran Tošić, novi član drugoligaša Tajži Juande.

– Trebalo bi da počne liga sredinom aprila, kad se sve smiri. Takve su informacije, mada još nisu zvanične. Vidjećemo kako će se odvijati situacija sa virusom korona, ali treniramo normalno, pripreme su u toku, ove sedmice bi trebalo da počnemo sa odigravanjem prijateljskih utakmica. Sve se polako vraća u normalnu – rekao je Zoran Toršić za  TV Arena sport.

Foto: Starsportphoto

Doskorašnji prvotimac Partizana je prije tri sedmice dogovorio saradnju sa Azijatima i krenuo na drugi kraj svijeta u trenutku kad je baš u Kini bilo žarište. 

– Situacija se smiruje. Od ljudi s kojima komuniciram dobio sam informaciju da je proteklih dana zabilježno deset do 20 novih slučajeva, što za ovoliku državu nije toliko strašno. Sve ide na bolje, biće još manje slučajeva, ubrzo će se sve završiti.

Prvih nekoliko dana po dolasku u Kinu Tošić je proveo sam u karantinu.

– I dalje se nalazim na trening centru, tragam za stanom, pripreme su u toku, treninzi su zahtevni, nema mnogo vremena za kretanje zbog čega sam uglavnom u hotelu i sportskom kompleksu. Prvih nekoliko dana po dolasku u Kinu proveo sam u karantinu, testiran sam svakodnevno. I dan-danas nam provjeravaju tjelesnu temperaturu. Predostrožnosti radi, bolje da budemo sigurni. Sve je mirno.

Krilni vezista je do Kine doputovao preko Moskve, sledeo je u Šangaj, odakle je prebačen u 300 kilometara daleki Taiži.

– Prva tri dana sam proveo u sobi, u karantinu, ali kako se situacija poboljšavala ostao sam kraće od ostalih u izolaciji. Po izlasku sam odmah počeo da treniram sa ekipom. U poslednjih 20-ak dana u ovom gradu nema novozaraženih, ali radi zaštite svi nosimo maske. Generalno, mirno je i čisto – dodao je Zoran Tošić.

(Informer.rs)
 

Više saznajte na izvornom linku: – TOŠIĆ SE JAVIO IZ KINE, IMA DOBRE VIJESTI: Bio sam u karantinu, testirali su me svaki dan, A SADA… / (novi.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.