Vearncombe je dvije sedmice nakon teške saobraćajne nesreće ležao u kritičnom stanju u irskoj bolnici. Bio je u induciranoj komi i prošle je sedmice javljeno da je vjerojatnost da preživi iznimno mala. U nedjelju je na njegovom Facebook profilu osvanula vijest da mu se stanje jako pogoršalo.

smr2

U muzici je bio 35 godina, a prvi je singl kao Black, pjesmu Human Features, objavio 1981. godine. Četiri godine poslije objavio je planetarni hit, spomenuti Wonderful Life. Iako takav uspjeh nije više nikada ponovio, radio je i dalje i kao Black objavio još osam albuma. Zadnji, Blind Faith, objavio je prošle godine.

Živio je u gradu Corku s bivšom suprugom i četiri sina.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.