Donald Tramp AFP
Tramp: Amerika više ne može primati migrante

Obišao čelični zid dug 3,2 kilometra na granici između SAD i Meksika

Autor: Srna

Američki predsjednik Donald Tramp (Trump) izjavio je danas da je Amerika puna, imigracioni sistem pretrpan i da ilegalni prelasci granice moraju biti obustavljeni. 

Tramp je u pograničnom mjestu Kaleksiko prisustvovao sastanku o imigracionoj i graničnoj sigurnosti, nakon čega je obišao čelični zid dug 3,2 kilometra na granici između SAD i Meksika.

– Na južnoj granici Amerike postoji vanredna situacija, jer je primjetno veliko povećanje ilegalnih prelazaka granice. To je kolosalno povećanje čime se pretrpava naš imigracioni sistem, što se ne smije dozvoliti. Više nikoga ne možemo primiti jer je naša zemlja prepuna – naglasio je Tramp.

Američka savezna država Kalifornija i još 19 država tužile su Trampa zbog proglašenja vanredne situacije radi gradnje pograničnog zida. Ove države od suda su zatražile da objavi ukaz kojim bi bilo obustavljanje preusmjeravanje fondova za projekt gradnje zida.

Međutim, Tramp smatra da je gradnja zida neophodna.

Američki Kongres odobrio je ranije oko 1,4 milijarde dolara za gradnju barikada na granici, nakon čega je Tramp najavio da bi mogao iskoristiti svoja ovlaštenja i da prebaci dodatnih 6,7 milijardi dolara za gradnju zida. 

(Autor: Avaz)

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.