Kim Jong-un i Donald Tramp Emol
Tramp i Kim zainteresirani za treći samit o nuklearnom programu

Sjevernokorejski lider u parlamentu kazao kako će “strpljivo čekati” do kraja godine kako bi Vašington donio “hrabre odluke”

Avaz.ba

Američki predsjednik Donald Tramp (Trump) i sjevernokorejski predsjednik Kim Jong-un kazali da su za održavanja trećeg samita na kojem bi se razgovaralo o sjevernokorejskom nuklearnom programu, prenose agencije.

Nakon što je Kim u petak u parlamentu kazao kako će “strpljivo čekati” do kraja godine kako bi Vašington donio “hrabre odluke” vezane uz pregovore o nuklearnom programu te da je njegov lični odnos s američkim predsjednikom usprkos neuspjelom drugom samitu u Hanoju “odličan”, Tramp je na Twitteru u subotu odgovorio da je njegov odnos s Kimom i “dalje vrlo dobar, a riječ odličan bi možda bio i tačniji opis. 

Tramp kaže da se raduje danu kada će se nuklearno naoružanje i sankcije moći ukloniti
Dodao je da bi treći samit “bio dobar jer u potpunosti razumijemo šta koja strana misli”.

I agree with Kim Jong Un of North Korea that our personal relationship remains very good, perhaps the term excellent would be even more accurate, and that a third Summit would be good in that we fully understand where we each stand. North Korea has tremendous potential for…….

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) April 13, 2019

(Autor: Avaz)