Tramp ne odustaje, želi zid od 5 milijardi eura na granici s Meksikom

Avaz

Američki predsjednik Donald Tramp (Trump) predložio je dogovor o imigraciji u kojem za finansiranje zida nudi nastavak zaštite za ilegalne migrante dovedene u SAD i da završi 29-dnevnu djelomičnu blokadu vlade, nakon što su demokratski čelnici već rekli kako odbijaju njegov plan.

Tramp je ostao pri svom zahtjevu da se isfinansira 5 milijardi eura za izgradnju zida na američko-meksičkoj granici. Predsjednik SAD se nadao kako bi ponuda nove zaštite za neke ilegalne imigrante mogla okončati jednomjesečnu blokadu vlade.

U govoru iz Bijele kuće Tramp je ponudio pružiti podršku zakonu kako bi se zaštitili mladi ilegalni imigranti iz programa DACA kao i oni koji imaju privremeni zaštićeni status.

Nazvavši američki imigracijski sistem “teško narušenim”, Tramp je rekao: “Tu sam danas kako bih prekinuo pat poziciju i pružio Kongresu način kako da okonča zatvaranje vlade i riješi krizu duž južne granice.”

Oko jedne četvrtine američkih vladinih programa je djelomično zatvoreno zbog nedostatka finansija koje Tramp nije odobrio jer želi 5 milijardi eura samo ove godine za izgradnju zida na jugozapadnoj američkoj granici.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...