Američki predsjednik Donald Tramp(Trump) optužio je svoje demokratske protivnike i neke medije poput CNN-a da šire paniku zbog epidemije novog koronavirusa, čime su unijeli nemir na tržište.

– Veliki mediji se trude prikazati koronavirus što težim i stvaraju paniku na tržištima – upozorio je američki predsjednik na Twitteru.

Njemu je ekonomski učinak bio glavni argument kampanje za ponovni izbor u Bijelu kuću, a u utorak su na Wall Streetu cijene dionica oštro pale četvrti dan zaredom zbog bojazni povezanih s epidemijom.

Tramp je također predbacio “demokratima koji ništa ne čine” da “previše pričaju”, dok Trampova vlada predviđa posvetiti 2,5 milijarde dolara borbi protiv te bolesti.

Dan ranije je tokom službene posjete Indiji predsjednik Tramp uvjeravao da je epidemija koronavirusa “u SAD pod kontrolom” gdje je zaraženo 59 osoba, od kojih se 45 zarazilo u inozemstvu, prema podacima sanitarnih vlasti.

Novim koronavirusom je već zaraženo oko 80.000 ljudi u svijetu i više od 2.700 ih je umrlo, prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije (WHO). 


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Tramp optužio demokrate i medije da šire paniku zbog pojave koronavirusa / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.