Tramp potpisao zakon o budžetu: Izdvajanja za vojsku najveća u historiji SAD

cazin.net
On je to uradio samo nekoliko sati pošto je rekao da razmatra veto na prijedlog tog zakona.

Američki predsjednik Donald Tramp (Trump) potpisao je danas budžetski zakon od 1.300 milijardi dolara koji osigurava potrošnju do kraja fiskalne godine u septembru.

On je to uradio samo nekoliko sati pošto je rekao da razmatra veto na prijedlog tog zakona.

Tramp se žalio da u zakonu nije predviđeno puno finansiranje njegovih planova za izgradnju graničnog zida s Meksikom i nije osigurana zaštita za imigrante koji su kao mladi nelegalno dovedeni u zemlju, poznati kao “Sanjari” (Dreamers), i koji su sad zaštićeni od deportacije programom DACA.

On je rekao da je potpisao zakon da bi osigurao potreban novac za vojsku.

– Moja najveća briga je da osiguram da je Amerika sigurna – rekao je on i dodao da je potpisao taj zakon kao “pitanje nacionalne sigurnosti”.

On je pohvalio to povećanje rekavši da je najveće u historiji zemlje i da će američka vojska biti “daleko superiornija od bilo koje vojske na svijetu”.

Senat je izglasao prijedlog o budžetskoj potrošnji od 1.300 milijardi dolara koji osigurava potrošnju do kraja fiskalne godine u septembru.

Tramp je ranije na Twitteru naveo da razmatra veto na prijedlog zakona zbog “činjenice da su demokrate napustile više od 800.000 primalaca DACA programa (nisu čak ni spomenuti u prijedlogu), kao i zbog toga što nema finansiranja graničnog zida koji je “očajnički potreban” za nacionalnu sigurnost SAD.

Trampov tvit izazvao je konfuziju u Kongresu koji je izglasao prijedlog zakona o budžetskoj potrošnji kojom se izbjegava blokada vlade.0

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...