Američki predsjednik Donald Tramp (Trump) objavio je da zbog situacije s koronavirusom uvodi zabranu svih putovanja iz Evrope u SAD na narednih 30 dana.
Odluka predsjednika SAD stupa na snagu u subotu. 

– S obzirom na to da Evropska unija nije provela iste mjere predostrožnosti koje smo poduzeli mi u SAD, imamo niz žarišta koronavirusa u Americi. Stoga sam odlučio povući nekoliko teških, ali nužnih poteza. Suspendirat ćemo sva putovanja sljedećih 30 dana iz cijele Evrope – rekao je Tramp u obraćanju naciji. 

– Odluka na snagu stupa u petak u ponoć, a podložna je promjenama ovisno o promjeni uvjeta. Iznimke će biti samo za američke državljane koji će morati proći kroz odgovarajućiskrining po dolasku na američko tlo – dodao je Trump.

On je naveo da se ova odluka ne odnosi na Ujedinjeno Kraljevstvo.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Tramp zabranio ulazak Evopljanima u SAD zbog koronavirusa / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.