Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona danas su pretresli devet lokacija u Tuzli, Gradačcu, Živinicama, Kladnju, Lukavici i Srebreniku. Tom prilikom zaplijenili su oružje, drogu i ribarsku opremu.

Oduzete su dvije vazdušne puške, tri gasna pištolja sa municijom, puška ručne izrade, vojnički nož, dva čamca, dva vanbrodska motora, osam ribarskih mreža, 96 tableta ekstazija, kanabis i digitalna vaga.

Protiv 50-godišnjeg N. M. iz Kladnaj biti će podnesen izvještaj Tužilaštvu TK zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Protiv 31-godišnjeg R. K. iz Živinica, 54-godišnjeg N. M. iz Kladnaj i 25-godišnjeg M. I. iz Tuzle biti će podneseni zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka, dok će protiv 55-godišnjeg Dž. M. iz Lukavca biti podnesen izvještaj nadležnom tužilaštvu zbog sumnje da je počinio krivično djelo protuzakoniti ribolov.

U slučaju pozitivnog nalaza vještačenja droge Tužilaštvu TK će biti dostavljeni izvještaji protiv 33-godišnjeg O. H. iz Gradačca, 30-godišnjeg S. K. iz Tuzle, 21-godišnjeg A. S. iz Lukavca i 34-godišnjeg V. V. iz Srebrenika.Izvor vijesti: Avaz.ba / azra.ba