Tokom učenja, djeca često krivo izgovaraju neke riječi i mijenjaju njihovo značenje. Roditeljima je jasno šta je dijete htjelo reći, ali potrebno ga je ispraviti kako ne bi pogrešno usvojilo određene pojmove.

Činite to indirektno jer u protivnom biste mogli stvarati frustracije. Umjesto da na djetetovu tvrdnju kako “će pojesti kolači” (zapravo želi reći da jede kolač), indirektno ga ispravite rečenicom poput „jedeš kolač”, umjesto „pogrešno si to rekao”.

Izvor: Avaz.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.