Slavne mame u sve većem broji se priklanjaju trendu jedenja posteljice. Zagovornice ovog trenda vjeruju da konzumiranje ovog organa koji posjeduje visoku nutritivnu vrijednost pomaže kod postporođajne depresije, daje ogromnu količinu energije, te pospješuje proizvodnju mlijeka.

Kourtney Kardashian

Nakon što je rodila kćer, Kourtney je priznala da je postala ovisna o posteljici u obliku kapsula, zbog čega je bila prilično tužna kada je popila posljednju.

Hilary Duff

Umjesto kuhane ili u obliku kapsula, Hilary je svoju posteljicu popila kao smuti, navodeći pritom da je to najbolji smuti koji je u životu probala.

Kim Kardashian

Kim je nakon rođenja North i Sainta popila svoju dozu posteljice u obliku kapsula. Priznala je da se osjećala sjajno i energično, a znakova postporođajne depresije nije bilo uopće.

Khloe Kardashian

Slijedeći primjer svojih sestara, Khloe je također odlučila pojesti svoju posteljicu. Otkrila je to u jednoj od epizoda “U korak s Kardašijanima”.

Mayim Bialik

Zvijezdu “Teorije velikog praska” kritizirali su zbog mnogih roditeljskih odluka, a jedenje vlastite posteljice bila je jedna od njih. Mayim je jednom otkrila kako su ljudska bića jedini sisari koji su odlučili ne jesti svoju posteljicu, koju konzumiraju svi drugi sisari zbog proteina i željeza.

Collen Rooney

Nakon rođenja sina Kasa supruga slavnog fudbalera odlučila je pojesti posteljicu. I ne samo to, pretvorila ju je u ulje za masažu za bebe, kremu za lice i balzam.

Alicia Silverstone

Glumica je odlučila isprobati kapsule jer je vjerovala da joj ne mogu naštetiti. Na kraju joj se jako svidjelo, rekla je.

Holly Madison

Nakon što je rodila kćerku 2013. godine, Playboy model Holly Madison je najavila na svom blogu:

– Ovo možda zvuči odvratno, ali planiram posteljicu pretvoriti u pilule, koje ću konzumirati nakon porođaja.

Izvor vijesti: Ozren Tosic / azra.ba