LJUPKO PETROVIĆ, trener najjače generacije Crvene zvezde svih vremena, koja je 1991. premoćno osvojila zadnje prvenstvo Jugoslavije i postala prvak Europe, otkrio je nepoznatu priču iz tog vremena.

“Davor Šuker i  Robert Jarni su igrači koje smo već bili zakaparili i koji su trebali doći u Crvenu zvezdu u ljeto 1991. godine. Pričali smo i sa Slavišom Jokanovićem i bili blizu dogovora. S postojećom momčadi, pojačanom s ta tri igrača, garantiram da bismo bili ekipa koja je nezadrživa u Europi. Isto tako vam garantiram da bismo ponovili uspjeh iz Barija i to možda više puta. Međutim, izbio je rat i sve je to propalo” izjavio je Petrović u intervjuu za srpski Danas.

Ove detalje Petrović donosi u knjizi koju piše povodom 30. obljetnice Zvezdine europske titule, u kojoj otkriva i kako je trebala izgledati momčad koja bi u sezoni 91/92 branila europski naslov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Petrović dakle tvrdi da je Zvezda u ljeto 1991. prodaju Roberta Prosinečkog u Real praktično već bila kompenzirala dovođenjem druga dva istaknuta hrvatska nogometaša. Šukera iz Dinama i Jarnija iz Hajduka, za koje je već bila platila dio odšteta.

Međutim, rat koji je počeo tog ljeta preusmjerio je Šukera u Sevillu, a Jarnija u Bari.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Više saznajte na izvornom linku: – Trener najjače Zvezde ikad: Šuker i Jarni su ’91 već bili naši igrači / (index.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.