Ben Luderer, 30-godišnji trener bejzbola iz Njudžersija, umro je nakon što se zarazio koronavirusom. Vijest o njegovoj smrti potvrdila je škola “Cliffside”, u kojoj je radio. 

– S dubokim žaljenjem obavještavamo vas o smrti Bena Luderera, učitelja i bejzbolskog trenera. Suosjećamo s njegovom obitelji –  napisali su u izjavi. 

Benova supruga rekla je za “BuzzFeed” da se ona prva testirala na koronavirus i da je bila pozitivna. Nakon samo nekoliko dana od tog saznanja Ben je također počeo pokazivati simptome virusa.

Kada mu se stanje pogoršalo, Ben je otišao u bolnicu na liječenje te je nakratko završio na respiratoru. Uskoro se osjećao bolje i doktori su procijenili da ga mogu otpustiti iz bolnice na kućnu njegu.
 

Na dan kad je otpušten iz bolnice Ben je pokazivao znakove oporavka, ali je uvečer rekao supruzi da se ponovno osjeća loše.

– Pokušala sam mu pomoći koliko sam mogla. Znojio se kroz odjeću. Bio je uplašen –  rekla je.

Ben je umro sljedeći dan, a iz bolnice su potvrdili da nije imao zdravstvenih tegoba prije zaraze koronavirusom. 


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Trener umro od koronavirusa nakon što je pušten iz bolnice / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.