Predsjednik Kosova Hashim Tachi otkazao je učešće na zajedničkom ručku predsjednika šest država Zapadnog Balkana poslije završetka Samita Brdo-Brioni u Tirani, prenijeli su kosovski mediji.

Kako javlja TV “Klan Kosova”, povod za otkazivanje učešća na ručku je prisustvo predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika, prenosi Beta.

Također, Tachi je prilikom pozdravljanja sa predsjednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem ignorisao Dodika koji je bio u društvu Vučića i nije mu pružio ruku.

Kosovski mediji ranije su također izvijestili da je Tachi kritikovao predsjednika Albanije Ilira Metu zbog pozivanja Dodika na sastanak predsjednika država Zapadnog Balkana.

Podsjećamo, Tachi je odbio i poziv na godišnju konferenciju EBRD-a u Sarajevu zbog toga što Bosna i Hercegovina nije priznala Kosovo.

Srbijanski mediji o Nurkiću: Svaka njihova RIJEČ B0LI

Košarkaški reprezentativac i član Portland Trail Blazersa Jusuf Nurkić sinoć je posmatrao utakmicu konferencijskog polufinala protiv Denver Nuggetsa te je nosio majicu s imenima bh. ratnih heroja, a zbog toga se našao na udaru srbijanskih tabloida, ali i javnog servisa RTRS.

Na Nurkićevoj majici je bio grb s ljiljanima, kao i imena ratnih heroja Izeta Nanića, Safeta Hadžića, Mehdina Hodžića, Midhada Hujdura, Hajrudina Mešića, Safeta Zajke, Envera Šehovića, Adila Bešića i Nesiba Malkića.

Njegove fotografije su se pojavile na društvenim mrežama, a uslijedile su žestoke reakcije srbijanskih portala, kao i portala javnog servisa Radio Televizije Republike Srpske (RTRS).

U naslovima i tekstovima se navodi da se radi o “skanaloznoj provokaciji” kojom je Nurkić “veličao vojnike koji su ratovali protiv Srba” i “ubijali nedužne Srbe”, a jedan od portala je konstatovao da “Nurkić baš mrzi srbe”.

Osim napisa srbijanskih medija, ispod Nurkićevih fotografija na Instagramu i Twitteru došlo je do “prepucavanja” korisnika ovih društvenih mreža.

Radi tabloida u Srbiji treba istaći da nijedan vojnik Armije RBiH čije se ime našlo na majici koju je Nurkić nosio nije optužen niti spominjan u vezi s navodnim zlo*inima.

Bravo: Džanan Musa obnavlja bihaćko igralište i tribine

Na bihaćkom košarkaškom igralištu Bigram u centru grada počeli su radovi na uređenju igrališta i tribina.

Ideju za postavljanje novih koševa, farbanje terena i tribina inicirao je košarkaški reprezentativac BiH i Bišćanin sa newyorkškom adresom Džanan Musa.

Naš sjajni as iz svojih sredstava lično je donirao sredstva za obnovu igrališta.

Košarkaš Brooklyn Nets nakon završetka sezone uskoro će doći u svoj rodni kraj, a nakon kratkog odmora kreću pripreme za novu sezonu i Ljetnu NBA ligu.