Fahrudin Radončić, lider SBB-a, zatražio je danas od Vlade KS da hitno smijeni direktora Doma zdravlja KS zbog, kako je napisao, žalbi na rad ove institucije u posljednje vrijeme. 

Iako u objavi to ne navodi, očito se misli na direktora Mehmeda Kulića.

Kontakirali smo danas premijera KS Marija Nenadića kako bi nam prokomentirao prijedlog Radončića za smjenu Kulića.

– Ono što mogu reći jeste da ima dosta pritužbi građana na funkcioniranje primarne zdravstvene zaštite. Očekuju se odgovarajući prijedlozi iz resora zdravstva za unapređenje stanja u toj oblasti. Trenutni rizici su ogromni i moramo reagirati – rekao je Nenadić.

Građani očekuju, pojasnio je, rješenja i za koronu i za druge redovne potrebe liječenja u ovakvim okolnostima.

– Trebaju nam podaci i o eventualnim novim potrebama za kadrovima, opremi i dr, jer je nemoguće da s istim kapacitetima koje smo imali do prije pojave pandemije, možemo odgovoriti i na ove nove i proširene potrebe. Domovi zdravlja građanima su prvi kontakt sa zdravstvenim sistemom i tražimo iz resora prijedloge rješenja za jačanje kapaciteta na tom nivou. Svjesni smo koliko su zaposleni u domovima zdravlja uvijek bili “na prvoj liniji fronta” i uz građane i Vlada želi da što prije pruži svaku vrstu pomoći ovom resoru, jer se stanje preko noći promijenilo, kapaciteta svake vrste imamo i želimo pomoći zdravstvenim radnicima da lakše odgovore ovim zadacima – rekao nam je Nenadić.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Trenutni rizici su ogromni, moramo reagirati / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.