U bihaćkom naselju Žegar sinoć su izbili novi sukobi između migranata afganistanskog i pakistanskog porijekla.

Sinoć oko 19sati, okončano je zatvaranje privremenog prihvatnog centra za migrante Bira. Ovaj kamp otvoren je u oktobru 2018. godine. Njegovo zatvaranje od početka tražili su građani Bihaća, ali i Operativna grupa za upravljanje migrantskom krizom. Takvi zahtjevi predstavljeni su još u aprilu prošle godine i pretvoreni su u formu zaključaka na sastanku održanom u Briselu. Samo zatvaranje teklo je u dvije faze.
Prvo su izmješteni maloljetni migranti,odnosno njih 81 koji su prebačeni u kamp Borići. Nakon toga su preostali migranti premješteni u kamp Lipa.
Pedesetak njih otišlo je u pravcu Sarajeva.

Na kraju pogledajte videe sa mjesta događaja.

Izvor: Biscani.net

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.