Prema prvim neslužbenim informacijama u Dubrovniku je u četvrtak ujutro razbijena grupa koja se duže vrijeme bavila nabavkom i preprodajom kokaina, amfetamina i marihuane, doznaje se iz izvora bliskih policiji i državnom odvjetništvu, prenosi novinska agencija Patria.

Policija i specijalci bili su ispred dubrovačkog kafića Whats Up još od ranih jutarnjih sati. Dolaze informacije i o više pretresa kuća. U policijskoj akciji uhapšen je Alen Perišić, vlasnik kafića Whats Up, a priveden je i 38-godišnji Tomo Zucalo.

Dubrovački dnevnik javlja kako su privedeni i Antonio Miljević, konobar u kafiću Whats Up, te Ana Perović. U toku je i pretres broda Jug Dubrovnik, u vlasništvu Damira Katanića, koji se nalazi na vezu u Rijeci dubrovačkoj.

Andriana Biskup iz policije potvrdila je Dubrovačkom dnevniku kako PU dubrovačko-neretvanska provodi akciju i kriminalističko istraživanje u suradnji s USKOK-om. Riječ je o finalizaciji kriminalističkog istraživanja. Zamjenica glasnogovornice ne može davati više informacija s obzirom da se radi o aktivnostima iz oblasti USKOK-a. Neslužbeno se doznaje kako se radi o akciji Gladius 3 te da su istraživanjem obuhvaćene osobe zbog preprodaje kokaina, sintetskog amfetamina i marihuane.

Dubrovački dnevnik doznaje da akcija u Dubrovniku ima i međunarodni karakter. Naime, pripadnici MUP-a Republike Srpske od ranih jutarnjih sati na području Banja Luke i Trebinja provode akciju kodnog naziva “Maska” i u toku su hapšenja više osoba, među kojima ima policijskih službenika.

Akcija se provodi pod nadzorom Tužilaštva BiH s ciljem dokumentiranja krivičnog djela organizirani kriminal, a u vezi s krivičnim djelima neovlaštenog prometa opojnih droga i krijumčarenja, izvršenih u posljednjih šest mjeseci na području Trebinja, Bileće, Berkovića i Dubrovnika, saopšteno je iz MUP-a RS.

//NAP.BA