Limun, med i bijeli luk, tri su prirodna antibiotika i tri sastojka koja će vam, kako god da ih koristili, osigurati dobro zdravlje, ljepotu i dug život. Upravo ove sastojke trebate da bi pripremili jedan jako ljekovit napitak.

Sastojci: 10 limuna, 10 čehna bijelog luka i 1 kg meda.

Priprema:

Iscjedite sok iz 10 limuna, zgnječite 10 čehna bijelog luka i sve to pomiješajte s 1 kg meda. Istresite sadržaj u staklene zdjelice i ostavite na tamnom i hladnom mjestu osam dana da stoji. Potom je spremno za korištenje.

Savjet:

Kašičicu sirupa uzimajte jednom dnevno, najbolje ujutro natašte, kako biste osnažili imunitet. Ako imate virozu ili prehladu, dozu sirupa utrostručite te tri puta dnevno prije obroka uzmite po jednu kašičicu.

Više saznajte na izvornom linku: Redakcija – Tri čarobna sastojka iz prirode garantiraju zdravlje, ljepotu i dug život / (azra.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.