Klub vijećnika Stranke demokratske akcije Bužim održao je danas konferenciju za medije na kojoj su predstavljeni novi članovi Kluba SDA u Općinskom vijeću Bužim. U narednom periodu, osim tri dosadašnja vijećnika, u sklopu Kluba SDA djelovat će i dosadašnji nezavisni vijećnici Bajro Handanović, Abid Duraković i Indira Bosnić.
Kako je rekao predsjednik Povjereništva OO SDA Bužim Admir Begović, nakon jedne turbulentne godine SDA opet ima šest vijećnika što je čini najjačom strankom u Bužimu i što svakako nije konačan broj.

“Klub SDA broji danas tačno toliko vijećnika koliko ih je brojao nakon izbora 2016. Samo, ovaj put se ne radi o ničijim privatnim vijećnicima, već o ljudima koji istinski vole naš Bužim i koji istinski rade za sve Bužimljane. Znamo da nije nimalo jednostavno riješavati nagomilane probleme građana, no SDA ne bježi od problema i spremni smo na sebe preuzeti odgovornost za općinu koja je u ovom trenutku u evidentnoj ekonomskoj i društvenoj krizi”, naglasio je.

Naredni cilj SDA Bužim je pobjeda na prijevremenim izborima za načelnika, a 2020. pobjeda na redovnim lokalnim izborma.

“Današnji događaj je dokaz da su ovi ciljevi itekako ostvarivi“, smatra Begović.

Predsjednik Kluba SDA Suvad Veladžić osvrnuo se na razloge zbog kojih su pojedini vijećnici 2016. uskratili podršku SDA.

“Glavni razlog zbog kojeg su 2016. formirane nezavisne liste bili su pojedinci koji su SDA koristili isključivo za ostvarivanje ličnih interesa, dobijanje pozicija i drugih privilegija. To su isti ti pojedinci koji su pokrenuli medijsku kampanju blaćenja SDA, samo zato što stranka nije htjela da realizuje njihove zahtjeve. Srećom, njih više nema među nama. U SDA su ostali samo istinski članovi, oni koji zaista žele raditi u korist naše općine i takvi ljudi su u SDA uvijek dobrodošli”, rekao je Veladžić, te dodao da su ovogodišnji opći izbori pokazali kome je zaista stalo do Bužima.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.