Na današnji dan prije tri godine, vraćajući se iz Poljske, u stravičnoj saobraćajnoj nesreći poginula su trojica navijača reprezentacije BiH, Hasib Mahmić, Vildan Pehlić i Almir Kasumović, članovi navijačke grupe “Ljuti Krajišnici”.

Dan, nakon prvog plasmana fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine na Svjetsko prvenstvo, nad BiH se nadvio crni oblak tuge. Koliko smo imali razloga da slavimo, toliko više, smo ih imali da tugujemo za našim kršnim krajiškim momcima. Te večeri ulicama Kaunasa tekle su rijeke plavo-žutih navijača, pjesma i slavlje daleko su se čuli. Slavilo se diljem svijeta do ranih jutarnjih sati. A onda negdje pred zoru stiže vijest negdje iz Poljske, tri mlada KRAJIŠNIKA, tri sina bosansko-hercegovačka su izgubila život vraćajući se kući iz Litvanije gdje su otišli da podrže svoju reprezentaciju i pomognu da se ispiše povijest u bh. nogometu!

Prisjetimo se, članovi navijačke grupe “Ljuti Krajišnici” poginuli su u sudaru sa kamionom na putu u blizini mjesta Lomža, 150 kilometara od Varšave u zoru kobnog i maglovitog jutra u ovom dijelu Poljske 16. oktobra 2013. godine. Hasib, Vildan i Almir živote su izgubili vraćajući se kući sa utakmice, u Kaunasu, u kojoj su bodrili BiH u pobjedi nad Litvanijom, rezultatom 1:0, kada su Zmajevi izborili plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Jedini koji je preživio ovu strašnu nesreću je Adis Ćoralić.

Rahmet vam duši, Krajišnici ljuti!

//Cazin.net

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.