Ove godine u BiH se održavaju lokalni izbori. Kao i svake izbore i ove će obilježiti udvaranje garađanima.

“Mi smo najbolji”, “mi ćemo riješiti”, “mi ćemo uvesti”, obično su nekreativni slogani kandidata za izbore. Ne bi li se ušićario koji glas.

Ali da se svake izbore pomjeraju granice u vrijeđanju inteligencije glasača odnosno građana, pokazuje situacija iz Babina kod Zenice.

Nedavno je asfaltiran kilometar puta. Nije se asfalt ni ohladio, a zasluge za asfaltiranje čitavih hiljadu metara, požurili su da pokupe SDA, A-SDA i gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.

Da nije žalosno bilo bi smiješno. Jer nastavak puta od nekih 20 kilometara je užasan. Taj put vodi do još desetak sela u kojima živi i svakodnevno se vozi oko 10.000 ljudi.

Reporter “Avaza” bio je danas na ovoj dionici.

Hajrudin Avdić iz mjesne zajednice kaže: – Ovo je BiH, samo ovako treba.

Ni njemu nije jasno ko je sagradio put.

Izvor: Avaz.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.