Njena pjesmica ima preko 2 miliona pregleda na Twitteru, a ona zna brojiti samo do 20.

Njena pjesmica ima preko 2 miliona pregleda na Twitteru, a ona zna brojiti samo do 20.

S gotovo 25.000 pratitelja na Twitteru i dvostruko više na Instagramu, muzičar Tom Rosenthal nije nepoznat na društvenim mrežama.

Ali kada je najnovija objava ovog muzičara postala viralna, to je dugovao više svojoj trogodišnjoj kćerki nego vlastitoj kreativnosti.

Dok se Rosenthal priprema za evropsku turneju, njegova kćerka Fenn imala je svoj trenutak slave s pjesmicom o dinosaurima koji su živjeli svoj život, zaljubljivali se i tragično završili, a koja je na Twitteru preslušana preko 2 miliona puta.

Prema riječima oca, “Zaljubljeni dinosauri” (“Dinosaurs in love”) je njena prva samostalna kreacija.

Fenn, my nearly 4 year old daughter, recorded her first ever solo song today. She came up with all the words herself and I helped her a little bit with the tune. It’s called ‘Dinosaurs in Love’. 🦕❤️🦕 pic.twitter.com/erCgG0sUvP

— Tom Rosenthal (@tomrosenthal) January 28, 2020
Kao otac koji je muzičar, on stalno ohrabruje Fenn i njenu stariju sestru, šestogodišnju Bess, da same komponuju svoje melodije.

Fenn je sama napisala sve riječi pjesmice, a tata joj je malo pomogao oko melodije.

Rosenthal je opisao sebe kao običnog čovjeka koji pjeva pjesme u zabavnom, indie stilu, dok njegova djeca obično pjevaju pjesmice o životinjama.

“Samo sam ih pustio ludovati bez obzira na to što će se  dogoditi”, rekao je za CNN.

Ipak, slava nije uobrazila Fenn. Ona zna brojiti samo do 20 i nije mogla razumjeti kada joj je tata rekao koliko je ljudi odslušalo njenu pjesmicu.


Više saznajte na izvornom linku: T. T. – Trogodišnjakinja napisala tekst, komponovala muziku i otpjevala svoju prvu pjesmu / (klix.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.