Na magistralnom putu M-15 Ključ- Sanski Most u mjestu Vrhpolje dogodila se teška saobraćajna nesreća u kojoj je poginuo 20-godišnji mladić, dok su dvije osobe teško povrijeđene, potvrdila nam je glasnogovornica MUP-a USK Snežana Galić.

Kako nam je kazala Galić, policiji su jutros građani prijavili da su primijetili automobil koji je s ceste sletio u kanjon Sanice.

Dolaskom na mjesto događaja, pronađeno je automobil “audi A3”, slovenačkih registarskih oznaka u kojem su se u trenutku nesreće nalazile tri osobe.

– Na licu mjesta konstatovana je smrt mladića A. A. (20), dok su teške povrede zadobili maloljetnica rođena 2002. godine i mladić B. A. (20), svi iz Ključa. Maloljetnica, koja je zadobila za život opasne povrede, upućena je u banjalučki Klinički centar, dok je B. A., koji je također zadobio teške povrede zbrinut u bihaćkoj bolnici – kazala nam je Galić.

Uviđaj na mjestu nesreće je u toku, a saobraćaj je na ovom magistralnom putu potpuno obustavljen i preusmjeren kroz naselje Vrhpolje.

Tačno vrijeme nesreće još se ne zna, a njeni uzroci bit će poznbati nakon obavljenih istražnih radnji.