Trump žestoko kritikovan što nije otišao odati počast palim vojnicima

FENA

Američki predsjednik Donald Trump nije mogao prisustvovati komemoraciji američkim vojnicima u Francuskoj koji su poginuli u Prvom svjetskom ratu, jer je kiša onemogućila transport, objavila je Bijela kuća, prenosi Reuters.

Otkaz u posljednjem trenutku izazvao je kritike na društvenim medijima, a pojedini zvaničnici iz Velike Britanije i SAD-a optužili su Trumpa da je obeščastio američke vojnike.

Američki predsjednik je sa suprugom Melanijom trebao otputovati na američko groblje Aisne-Marne u gradiću Belleau, oko 85 kilometara istočno od Pariza, ali stalna sitna kiša i niski oblaci bili su razlog zašto njegov helikopter nije mogao poletjeti.

– Posjeta je otkazana zbog logističkih i problema s rasporedom, koje je uzrokovalo loše vrijeme – kaže se u saopćenju Bijele kuće, uz dodatak da je na groblje, umjesto Trumpa, išla delegacija koju je vodio šef kabineta, umirovljeni general John Kelly.

Nije poznato šta je Trump odlučio raditi u to vrijeme, osim što je napisao tweet kojim je američkim marincima čestitao rođendan.

Otkazivanje posjete dovelo je do žestokih kritika na Trumpov račun, a član britanskog parlamenta Nicholas Soames, inače unuk nekadašnjeg premijera Winstona Churchilla, konstatovao je da je Trump obeščastio vojnike, prenosi Al Jazeera.0

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...