Tržni centar Bingo u Mostaru se digao iz pepela, obnova objekta odlično napreduje

faktor.ba
Tri mjeseca nakon što je u požaru do temelja izgorio veliki tržni centar Bingo u Mostaru, tuzlanska firma odlično napreduje u ponovnoj izgradnji objekta.

Završena je betonska konstrukcija, a ekipe su počele radove na izgradnji zidova, ugradnji instalacija i očekuje se da će objekat biti završen do septembra.

– Planirani završetak radova je septembar, ali ne možemo tačno reći hoćemo li otvoriti objekat tada. Kada su u pitanju naši zaposlenici, sve smo uradili kako smo se i obvezali. Osim novog centra u Mostaru u našoj strategiji razvoja imamo u planu širiti našu maloprodajnu mrežu u Hercegovini, ali i ostatku zemlje – kazala je za Faktor Tatjana Paunoski, PR menadžer kompanije Bingo.

Tržni centar u Mostaru otvoren je 2011. godine, a zapošljavao je 100 radnika, koji su bez obzira na požar zbrinuti. Radove na izgradnji novog tržnog centra Bingo na sjevernom ulazu u Mostar izvodi domaća kompanija Širbegović.

Rezultati istrage o uzroku požara, u kojem je u aprilu u potpunosti izgorio hipermarket Bingo u Mostaru, pokazali su da je vatru prouzrokovao kvar na utičnici produžnog kabla.

Centar će zadržati postojeće gabarite, a u čijem će sastavu dominirati moderan hipermarket s pratećim sadržajima (igraonica, restoran i poslovni prostori).0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...